На з'їзді «Слуги народу» розглянуть питання про позбавлення мандата Разумкова – Корнієнко

Читать на русском
На з’їзді партії Слуги народу вирішуватиметься питання про позбавлення колишнього голови Верховної ради Дмитра Разумкова депутатського мандата.
Олександр Корнієнкоsluga-narodu.com

На з’їзді партії «Слуга народу» вирішуватиметься питання про позбавлення колишнього голови Верховної ради Дмитра Разумкова депутатського мандата. Це залежатиме від подальших голосувань ексспікера.

Про це заявив перший заступник голови ВР, голова партії Олександр Корнієнко в інтерв'ю «Суспільному».

Мандати на стіл: хто і як може позбавити нардепів повноваженьЧи наважиться фракція Слуга народу позбавити депутатських мандатів народних обранців, не згодних із позицією монобільшості – аналізував політолог Олександр Радчук.

За його словами, враховувати, чи продовжуватиме позафракційний нардеп Разумков свою діяльність відповідно до програми партії «Слуга народу», запропонував Давид Арахамія.

Корнієнко зазначив, що Разумков не голосував за низку рішень, передбачених партійною програмою.

«Ми бачимо, що Дмитро Олександрович не голосував за нову редакцію закону про Національне антикорупційне бюро, яке передбачає посилення та реформу антикорупційних органів. Вона точно була у наших програмах. Такі приклади вже є. А визначатиме з'їзд партії, якщо таке питання порушиться. Тому що це не є компетенцією голови партії чи голови політради партії. Це компетенція виключно з’їзду», - сказав він.

Нагадаємо, Рада 7 жовтня підтримала звільнення спікера парламенту Дмитра Разумкова. Його місце зайняв перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Разумков заявляв, що у разі позбавлення його депутатського мандату подасть до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: