Росія збільшуватиме кількість військ на кордоні з Україною – експерт

Читать на русском
На думку експерта, Росія хоче створити щось на зразок ГРВН - Групи радянських військ у Німеччині, яка нависала над НАТО та створювала велику загрозу Європі
Ілюстративне фотоReuters

Росія буде нарощувати кількість військ на кордоні з Україною, оскільки РФ ставить перед собою певну мету.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ми ще наприкінці 2015 року говорили, що кількість військ вздовж усіх кордонів України налічувала тоді 80-83 тисячі військовослужбовців. Потім цифра збільшилася до 85. Сьогодні у зв'язку з формуванням нових військових частин, особливо в Криму і Західному військовому окрузі, це Смоленська і Воронезька область, ми вже оперуємо цифрою 90 тисяч військових. Як я і говорив раніше, ця чисельність буде збільшуватися» - вважає він.

Жовтень в ООС: за місяць зафіксували понад 260 обстрілівУ зоні ООС у жовтні було зафіксовано 266 обстрілів з боку проросійських бойовиків. Загинули двоє українських військових, 24 отримали поранення.

На думку експерта, Росія хоче створити щось на зразок ГРВН - Групи радянських військ у Німеччині, яка нависала над НАТО і створювала велику загрозу Європі.

«Росія хоче створити на європейському театрі військових дій щось на зразок групи радянських військ у Німеччині. Тобто така потужна військова машина, яка повинна збалансувати, як вони вважають, бойовий потенціал країн-членів НАТО» - заявив він.

Нагадаємо, що 30 жовтня The Washington Post повідомило про те, що чиновники в Сполучених Штатах Америки і Європі стривожені через те, що російські війська вкотре починають накопичуватися біля кордонів України.

Згодом Українська розвідка спростувала нарощування військ Росії на кордоні з Україною. Однак при цьому Міністерство оборони України, з посиланням на дані української розвідки, попередило про стягування військ Російської Федерації до кордону України взимку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: