Жовтень в ООС: за місяць зафіксували понад 260 обстрілів

Читать на русском

Американські видання Politico та The Washington Post повідомили, що Росія нарощує присутність своїх військ та техніки біля українського кордону. Politico оприлюднило супутникові фотографії, на яких видно скупчення бронетанкових частин, танків, самохідної артилерії та наземних військ неподалік нашого кордону. В українській розвідці поки що цієї інформації не підтверджують. Тим часом, на Донбасі проросійські бойовики продовжують регулярно порушувати режим припинення вогню. Докладніше про ситуацію в зоні ООС у жовтні – на інфографіці.

За минулий місяць у зоні операції Об'єднаних сил було зафіксовано 266 обстрілів з боку бойовиків. В результаті двоє українських військових загинули, ще 24 поранені.

Один український військовий загинув 26 жовтня через артилерійські атаки бойовиків біля Гранітного Донецької області. Ще один військовий загинув 27 жовтня внаслідок обстрілу у районі Новотошківки Луганської області.

Двічі за минулий місяць у зоні ООС було загострення на донецькому напрямку – 27 та 29 жовтня. Протягом місяця бойовики використовували міномети калібром 82 мм та 120 мм, рідше – гармати 100 мм та 122 мм.

Найбільша кількість обстрілів була зафіксована 29 жовтня – 19, найменше 23 жовтня – 3.

Окрім того, у жовтні бойовики кілька разів накривали вогнем мирні населені пункти. 26 жовтня під обстріл потрапило село Гранітне: щонайменше шість будинків було пошкоджено. Наступного дня бойовики обстріляли Трьохізбенку на Луганщині з великокаліберних гармат. Знову було пошкоджено житлові будинки, лінію електромереж. Але минулося без жертв серед мирних жителів.

Якою була ситуація в ООС у вересні, можна подивитися на нашій інфографіці.

Нагадаємо, 26 жовтня Збройні сили України вперше застосували безпілотний літальний апарат Bayraktar на Донбасі. Докладніше про це – у колонці Дениса Поповича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: