Росія не нарощує війська біля українських кордонів – Генштаб ЗСУ

Читать на русском
Росія завершила військові навчання, тому і ганяє війська вздовж кордону з Україною. Щобільше, війська РФ рухаються вглиб країни, а не до її кордонів
Сергій Шаптала24 канал

Українські розвідслужби не відзначають жодного нарощування російських військ на кордоні з Україною. Переміщення російських військ уздовж кордону пов'язані з тим, що РФ завершила чергові військові навчання.

Про це заявив начальник Генерального штабу України Сергій Шаптала в ефірі програми «Свобода слова».

«Коли ми отримали інформацію зі ЗМІ, ми запитали свої засоби розвідки. Коли нам надали дані, ми оцінили ситуацію. Ніякого нарощування військ на державному кордоні з Україною не було і немає. Ситуація навколо нашої держави контрольована, ніякого нарощування зусиль з боку РФ немає» - розповів генерал.

РФ та Білорусь затвердили спільну Військову доктрину: чи загрожує така угода УкраїніРосія та Білорусь затвердили спільну Військову доктрину. Які загрози може нести така угода для України, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Шаптала пояснив, що Росія завершила військові навчання, тому і ганяє війська вздовж кордону з Україною. Більш того, війська РФ рухаються вглиб країни, а не до її кордонів.

«Переміщення техніки не може після закінчення навчань завершитися протягом однієї-двох діб. Йде повернення військ у пункти постійної дислокації. Те, що сказали, що пішли ближче до кордону, навпаки - вони пішли вглиб своєї території» - додав він.

Нагадаємо, що 30 жовтня The Washington Post повідомило про те, що чиновники в Сполучених Штатах Америки і Європі стривожені через те, що російські війська вкотре починають накопичуватися біля кордонів України.

Згодом українська розвідка спростувала нарощування військ Росії на кордоні з Україною. Однак при цьому Міністерство оборони України, з посиланням на дані української розвідки, попередило про стягування військ Російської Федерації до кордону України взимку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: