Нарощування військ РФ біля України: в ОПУ не підтвердили інформацію

Читать на русском
При цьому, Міністерство оборони України називає ці повідомлення елементами психологічного чи пропагандистського тиску і не підтверджує їх.
фото з відкритих джерел

Офіс президента України не має підтвердження інформації, яку раніше поширили американські ЗМІ, про те, що Росія знову начебто нарощує кількість військових у Криму, ОРДЛО та поблизу українських кордонів.

Про це заявив прес-секретар президента України Сергій Никифоров в ефірі телеканалу «Дом».

Згідно з його словами, Міністерство оборони України називає ці повідомлення елементами психологічного чи пропагандистського тиску і не підтверджує, що на територіях поблизу українських кордонів спостерігається зосередження російських військ більше нормального рівня.

«Залишається відкритим питання, навіщо американські ЗМІ поширюють таку інформацію, чи вона правдива. Але Офіс президента на цей момент не має жодної стверджувальної інформації», — заявив Никифоров.

Жовтень в ООС: за місяць зафіксували понад 260 обстрілівУ зоні ООС у жовтні було зафіксовано 266 обстрілів з боку проросійських бойовиків. Загинули двоє українських військових, 24 отримали поранення.

Він також повідомив, що нещодавно на селекторній нараді Президента виступав головнокомандувач Збройних сил України, який «не розповів ні про що таке, що мало якось насторожити».

Нагадаємо, що 30 жовтня The Washington Post повідомило про те, що чиновники у Сполучених Штатах Америки та Європі стривожені через те, що російські війська вкотре починають накопичуватися біля кордонів України.

Згодом українська розвідка спростувала нарощування військ Росії на кордоні з Україною.

Також, у Міноборони розповіли, коли контингент військ РФ збільшиться на українському кордоні.

Окрім цього, Никифоров заявив, що продовження роботи нормандського формату залишається під питанням.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: