Війна на Донбасі: бійці ЗСУ збили озброєний безпілотник гібридних військ РФ

Читать на русском
На напрямку населеного пункту Болотене один БПЛА був збитий українськими підрозділами у безпосередній видимості патруля СММ ОБСЄ.
Ілюстративне фотофото УНІАН

Протягом останніх двох діб російські збройні формування активно використовували свої БПЛА для атаки позицій Збройних сил України, один з безпілотників окупантів вдалося знешкодити.

Про це йдеться у повідомленні Української делегації у ТКГ.

Зазначається, що минулої доби, 6 листопада, на напрямку населеного пункту Болотене (22 км на північний схід від Луганська) один БПЛА був збитий українськими підрозділами у безпосередній видимості патруля СММ ОБСЄ.

Політ «Байрактара»: бойовикам показали війну XXI століттяЗнищення українським безпілотником російської гаубиці змінює характер війни в окремих районах Донецької області.

При цьому, сьогодні, 7 листопада, на напрямках Саханка-Водяне, Пікузи-Гнутове російські загарбники використали ще два безпілотники.

«У всіх випадках ворожі БПЛА були споряджені боєприпасами типу ВОГ-17 (по два), а сьогодні (у неділю, 7 листопада) здійснили їх скидання на позиції ЗС України. Українська делегація зазаначає, що використання іноземних БПЛА категорично заборонено як Мінськими домовленостями, так і Додатковими заходами щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.20, які системно та грубо порушують окупаційні війська», - йдеться у повідомленні.

Також, українські представники у ТКГ нагадали, що Збройні сили України мають право вести огонь у відповідь у випадку загрози життю та здоров’ю військових та мирних мешканців.

Нагадаємо, що на Донбасі Місія ОБСЄ зафіксувала 630 порушень за добу.

Раніше ми повідомляли, що протягом минулої доби, 6 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: