Європа стривожена через підтягування військ РФ до кордону України – Washington Post

Читать на русском
Ешелони з танками, ракетами та іншою технікою масово рухаються в південні та західні регіони Росії, а мінімум дві армії не повернулися в місця дислокації після навчань
Армія Росіїmilitaryarms.ru

Посадовці у Сполучених Штатах Америки та Європі стривожені через те, що російські війська в черговий раз починають накопичуватися біля кордонів України. Росія знову, як і навесні, демонстративно нарощує біля кордонів ударний військовий кулак, погрожуючи нападом.

Про це повідомляє американське видання Washington Post з посиланням на власні джерела.

Також соціальні мережі останнім часом публікують чимало користувальницьких роликів, на яких відображений процес перекидання російської військової техніки. Ешелони з танками, ракетами та іншою технікою масово рухаються в південні та західні регіони Росії.

«Чим зайняті російські війська, що збираються біля кордону з Україною, незрозуміло» - йдеться в матеріалі газети.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

В Європі та США звернули увагу на те, що багато російських підрозділів не повернулися на місця своєї дислокації після завершення військових навчань «Захід-2021». Наприклад, сили 41-ї загальновійськової армії Росії, які базуються в Новосибірську, приєдналися до угруповання біля українських кордонів замість того, щоб повернутися в місце своєї дислокації. Аналогічна ситуація з 1-ю гвардійською танковою армією - з-під Москви її перекинули в бік України.

Нагадаємо, що у Путіна заявили: можливий вступ України до лав НАТО стане для Росії найгіршим сценарієм розвитку подій. Тому Москва вживе активних заходів для протидії членству України в НАТО і забезпечення власної безпеки. При цьому в Росії вимушено все-таки визнали, що Москва не може перешкодити зближенню України та НАТО.

А нещодавно надзвукові стратегічні бомбардувальники-ракетоносці ВПС США B-1B Lancer почали відпрацювання завдання ударів по кораблях Чорноморського і Балтійського флоту Росії. Як інструмент ураження кораблів можуть виступати протикорабельні ракети LRASM.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: