Без доказів та папки за 5 хвилин: Аваков розкрив деталі введення санкцій РНБО

Читать на русском
Аваков також розповів, що на засіданні РНБО могли називати прізвища, яких у папці взагалі не було.
фото МВС

Ексміністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що інформацію про компанії та людей, щодо яких збиралися запровадити санкції, члени РНБО отримували за 5 хвилин до засідання і там часто не було доказової бази.

Про це Аваков повідомив у ефірі каналу «Україна 24».

«Коли РНБО у нас перетворилася на хайпі – абсолютно на хайпі – на ситуацію штампування санкцій – це було неприпустимо, я не хотів у цьому брати участь. Тому що кожне РНБО я приходив – я, член РНБО, не маленький, не останній – я приходив і чекав, і мені за 5 хвилин до цього видавали папочку. Я відкривав папочку і уважно читав, потім піднімав голову і казав: «А ось ця фірма сюди внесена на підставі чого?» Вони кажуть: «Як? Ну подивіться, там є оперативна довідка». Я казав: «Ну, у мене таких довідок повний стіл завалений – вони половина неправда, а половина їх треба доопрацьовувати. На основі чого?», - розповідає колишній очільник МВС.

Авакова відправили у відставку: як голосували нардепиВідставку Арсена Авакова підтримали всі фракції та групи, крім Опозиційної платформи і Батьківщини.

Аваков також розповів, що на засіданні РНБО могли «з голосу» називати прізвища, яких у папці взагалі не було. І нібито секретар РНБО Олексій Данилов на це спокійно відповів – мовляв, просто не встигли розмножити.

Згідно зі словами колишнього міністра, це «гігантська проблема» та «спрощення ситуації». Він також упевнений, що «санкції проти громадян України запроваджувати не можна».

«У результаті немає РНБО як виконавчого органу влади. РНБО призначається указами президента – всіх призначив, усіх звільнив. По суті рішення РНБО – це рішення президента України. Це знову вертикалізація влади без балансу», – додав Аваков.

Нагадаємо, що у Зеленського розбираються, чому в санкційний список РНБО помилково потрапили 108 осіб.

Окрім цього, Україна впровадила санкції за російські вибори на окупованих територіях – Криму та ОРДЛО. Зеленський схвалив рішення РНБО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: