Авакова відправили у відставку: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада сьогодні, 15 липня, звільнила Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Аваков написав заяву за власним бажанням 13 липня, пост глави МВС вони займав більше семи років. «Слово і діло» пропонує подивитися, як фракції та групи голосували за відставку Авакова.

Звільнення Авакова підтримав 291 народний депутат, 7 виступили «проти», 17 – утрималися, 36 – не голосували.

Відставку Арсена Авакова підтримали всі фракції та групи, крім Опозиційної платформи і Батьківщини.
Голосування за відставку АваковаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Фракція «Слуга народу» дала 229 голосів «за», 15 депутатів були відсутні. У «Європейській солідарності» «за» виступили 16 нардепів, один – не голосував, 10 – були відсутні.

У групі «За майбутнє» відставку глави МВС підтримали 7 депутатів, один – утримався, 2 – не голосували, 12 – були відсутні. У групі «Довіра» 18 з 20 депутатів проголосували «за».

«Голос» дав 15 голосів за звільнення Авакова, один депутат не голосував і 4 – були відсутні. Серед позафракційних постанову підтримали 6 депутатів, 4 виступили «проти», один – утримався, один – не голосував і 8 – були відсутні.

Фракція «Опозиційна платформа – За життя» не брала участі в голосуванні – депутати або були відсутні, або не голосували. У «Батьківщині» 3 нардепи виступили «проти», 14 – утрималися, один – не голосував і 7 – були відсутні.

Нагадаємо, за даними «Слово і діло», Арсен Аваков виконав 39% обіцянок на посаді глави МВС.

На інфографіці можна відстежити, як Арсена Авакова два роки безуспішно намагалися відправити у відставку.

Наступним міністром внутрішніх справ може стати депутат від «Слуги народу» Денис Монастирський. Його кандидатуру запропонував президент Володимир Зеленський.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: