У Зеленського розбираються, чому в санкційний список РНБО помилково потрапили 108 осіб – Подоляк

Читать на русском
Встановлюються конкретні обставини порушень, та ведеться пошук доказів їх умисного характеру
Михайло ПодолякВікіпедія

** В Офісі президента України розбираються в ситуації, коли з'ясувалося, що понад сто осіб виявилися внесені до списку санкцій Ради національної безпеки та оборони проти криміналітету помилково.**

Про це заявив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк в коментарі Deutsche Welle.

Відповідаючи на журналістський запит, який був відправлений в ОПУ, Подоляк заявив, що не варто давати «спекулятивних оцінок» санкціям РНБО і запевнив, що ведеться розгляд. Подоляк також звинуватив у порушеннях співробітників міністерства внутрішніх справ і нагадав, що під час складання списку для санкцій МВС керував Арсен Аваков.

Він додав, що перевірка ще далеко не закінчилася - зараз в повному обсязі встановлюються конкретні обставини порушень, ведеться пошук доказів їх умисного характеру. За результатами перевірки журналістів та громадськість проінформує РНБО.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 14 травня були затверджені санкції проти кримінальних авторитетів і злодіїв в законі. Президент Володимир Зеленський надав рішенню РНБО чинності 21 травня.

Однак 15 Жовтня секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу заявив, що Рада національної безпеки та оборони України під час введення санкцій проти кримінальних авторитетів припустилася помилки щодо 108 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: