РНБО припустилася помилки щодо 108 осіб, вводячи санкції проти криміналітету – Данилов

Читать на русском
Міністерству внутрішніх справ України доручили провести додаткову перевірку щодо дев'яти осіб з цього списку
Олексій ДаниловLIGA.net

Рада національної безпеки та оборони України під час введення санкцій проти кримінальних авторитетів припустилася помилки щодо 108 осіб.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов 15 жовтня на брифінгу за підсумками засідання РНБО.

«Наступне питання, яке ми розглядали на порядку денному - питання щодо інформації про стан виконання протокольного доручення, яке стосується застосування санкцій щодо контрабандистів і злодіїв у Законі. Почали з питання криміналітету. Була доповідь міністра внутрішніх справ. На превеликий жаль, у рішеннях РНБО, які готувалися раніше, були свідомі або несвідомі помилки щодо 108 осіб, які ми вже виправили. Міністр поінформував, що восьми осіб, причетних до оформлення цих документів, понесли покарання. Частина з них звільнена з лав Міністерства внутрішніх справ, дві людини знижені в ієрархії роботи цього міністерства» - сказав він.

Злочинність в Україні: як змінювалася ситуація в 2013-2020 рокахВ Україні в минулому році відкрили 3 тис. 844 кримінальних справи за статтею умисне вбивство.

Данилов зазначив, що Міністерству внутрішніх справ доручили провести додаткову перевірку щодо дев'яти осіб з цього списку.

«Було прохання людей, які загадувалися над питанням волонтерів, наших батальйонів, щодо дев'яти осіб, які були внесені в цей список. Їх бачення - що треба провести додаткову перевірку цих осіб. є протокольне доручення міністру зробити таку перевірку і, в разі необхідності, внести на найближче засідання РНБО відповідні пропозиції щодо цих осіб, які повинні пройти додаткову перевірку ще й Міністерства внутрішніх справ» - сказав він.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 14 травня були затверджені [санкції проти кримінальних авторитетів і злодіїв в законі. Президент Володимир Зеленський надав рішенню РНБО чинності 21 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: