ВР усунула суперечності у законі Зеленського про олігархів

Читать на русском
Верховна рада виправила суперечності та неузгодженості у вже ухваленому президентському законопроєкті про деолігархізацію.
фото з відкритих джерел

Верховна рада виправила суперечності та неузгодженості у вже ухваленому президентському законопроєкті №5599 про деолігархізацію.

На засіданні в середу, 3 листопада, пропозицію Комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо цього законопроєкту підтримали 252 депутати.

Кращі люди країни. Колонка Леоніда ШвецяОлігархи у нас стоять за всіма більш-менш значними політичними проєктами, і єдиний президент України, який був їм не рівня, а батько рідний, це Леонід Кучма.

Рішення ухвалювали відповідно до статті 131 Регламенту – весь закон на переголосування не виносився.

Таким чином, Рада сьогодні уточнила, що визначати статус (визнавати олігархом), включати олігархів до реєстру та вести сам реєстр олігархів буде РНБО, як і пропонували в ОПУ.

Звітувати про свою діяльність олігархи також будуть на засіданнях РНБО.

Нагадаємо, Рада 23 вересня ухвалила проєкт закону №5599 у другому читанні 279 голосами.

24 вересня комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки попросив спікера поставити на переголосування законопроект у зв'язку із юридичною колізією.

Депутати зрештою вирішили не переголосувати його. Пізніше до Ради подали постанови, які заблокували підписання документа. 19 жовтня ВР розблокувала підписання закону про олігархів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: