Реєстр олігархів вестиме РНБО – Данілов

Читать на русском
Веденням реєстру олігархів в Україні займатиметься РНБО. Укладачі списку не потребують контролюючого органу.

Веденням реєстру олігархів в Україні займатиметься РНБО. Укладачі списку не потребують контролюючого органу.

Про це заявив на пресконференції в п'ятницю, 4 червня, секретар РНБО Олексій Данілов.

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

«Необхідності створювати додаткові контролюючі інституції над тими, хто буде складати список олігархів, немає. Я не знаю, для чого вони потрібні. У нас є РНБО, в який на сьогодні входить 23 особи», - сказав Данілов, коментуючи слова спікера парламенту Дмитра Разумкова, який говорив про необхідність створення додаткових контролюючих органів над тими, хто буде складати список олігархів. Це твердження на пресконференції навів один із журналістів, запитуючи про ведення реєстру.

Данілов повідомив, що «РНБО вестиме реєстр олігархів». У той же час, за його словами, «перш за все, необхідно дочекатися самого списку олігархів».

«Він буде публічний і засідання РНБО по ньому теж буде публічним», - сказав він.

Данілов уточнив, що «в законопроекті про олігархів чітко визначено, хто може подати на засідання РНБО перелік осіб, яких, як він вважає, можна відносити до олігархів».

Нагадаємо, на цьому тижні президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект про олігархів. У документі, зокрема, пропонується створити реєстр олігархів. Кого саме туди внесуть - рішення буде приймати РНБО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: