ВР розблокувала підписання закону про олігархів

Читать на русском
ВР 19 жовтня розблокувала можливість підписання законопроєкту президента Володимира Зеленського про деолігархізацію.
фото LIGA.net

Парламент на засіданні у вівторок, 19 жовтня, розблокував можливість підписання прийнятого в цілому законопроєкту президента Володимира Зеленського про деолігархізацію.

Так, Верховна рада відхилила 12 проєктів постанов про скасування рішення парламенту від 23 вересня про прийняття проєкту закону №5599 про олігархів. Більшість проєктів постанов подавали представники фракції «ЄС».

ЗМІ в період деолігархізації: які зміни очікують на медіаНовий закон про деолігархізацію суттєво вплине на вітчизняний медійний ринок. Чи зникне вплив на медіа з боку олігархів і що зміниться для самих ЗМІ – аналізував політолог Олександр Радчук.

Тепер законопроєкт може підписати голова парламенту Руслан Стефанчук. Після цього його зможуть подати на підпис президенту України Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, Рада 23 вересня прийняла проєкт закону №5599 у другому читанні та в цілому 279 голосами.

24 вересня комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки попросив спікера поставити на переголосування законопроєкт у зв'язку з юридичною колізією. Депутати в результаті вирішили не переголосовувати його. Пізніше в Раду подали постанови, які заблокували підписання документа.

На той час спікер ВР Дмитро Разумков заявив, що закон про деолігархізацію після підписання президентом України буде повторно направлений до Венеціанської комісії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: