Закон про олігархів не будуть переголосовувати – нардеп

Читать на русском
Закон про олігархів передадуть на підпис і не будуть переголосовувати жодну з його статтей.

Закон про олігархів передадуть на підпис і не будуть переголосовувати жодну з його статтей. Взаємовиключних поправок до цього документу проголосовано не було.

Про це повідомив представник президента в КСУ, голова робочої групи щодо законопроекту про олігархів Федір Веніславський.

Початок боротьби з олігархами чи «кінець парламенту»: що відбувалося в Раді цього тижняКонфлікт Дмитра Разумкова зі слугами народу, закон про олігархів і невизнання виборів до російської Держдуми – подробиці роботи парламенту в нашому матеріалі.

За його словами, раніше народні депутати виявили, що проголосована версія закону нібито містить три взаємовиключні поправки під номерами 396, 398, 406. Вони стосуються того, який орган має визначати олігархів.

«Нас ввели в оману працівники апарату ВР. Ми детально проаналізували вчорашнє голосування і прийшли до висновку, що все добре. Було проголосовано лише пропозиції комітету. Жодна інша правка на голосування не ставилася, а отже, відповідно до регламенту, не може вважатися такою, що була прийнята. Тобто жодних взаємовиключних правок проголосовано не було», - пояснив РБК-Україна голова робочої групи щодо законопроекту про олігархів.

Нагадаємо, 23 вересня Рада ухвалила законопроєкт Зеленського про олігархів у другому читанні.

Однак сьогодні стало відомо, що комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки просить спікера поставити на переголосування прийнятий напередодні закон про олігархів №5599 у зв'язку з юридичної колізією.

Як пояснив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк, депутати врахували одночасно три правки (396, 398, 406), які суперечать одна одній.

Згідно 398-й поправці Разумкова, олігархів до реєстру буде вносити НАЗК після звернення спецкомісії. У той же час, у 406-й поправці рішення про визнання олігархом приймає РНБО на підставі подання Кабміну, члена РНБО, НБУ, СБУ або АМКУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: