Разумков пояснив, як можна виправити ситуацію з законом про олігархів

Читать на русском
Разумков вважає, що через невідповідність голосування регламенту, переголосовувати поправки буде неправильно. Тому нехай вирішує президент
Дмитро Разумковpicture-alliance

Закон про олігархів ніхто не буде переголосовувати. Оскільки закон голосувався не за регламентом, то і переголосовувати якісь внесені в нього правки буде не дуже законно.

Про це заявив голова Верховної ради України Дмитро Разумков в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє УНІАН.

«Я, як голова Верховної ради, вважаю, що був порушений регламент. Тому запускати 131-ю статтю, переголосовувати якісь правки - це буде неправильно. По-друге, у мене є конфлікт інтересів, тому що там мої правки, які враховані» - пояснив він.

Разумков також розповів, як можна виправити ситуацію з юридичною колізією в законі. За його словами, він підпише закон, відправить його на підпис президенту, а Володимир Зеленський вже буде приймати рішення.

Кращі люди країни. Колонка Леоніда ШвецяОлігархи у нас стоять за всіма більш-менш значними політичними проєктами, і єдиний президент України, який був їм не рівня, а батько рідний, це Леонід Кучма.

«Це можна виправити наступним чином: або це може бути вето президента - повернуто до Верховної ради з пропозиціями. Тим більше, що президент є автором цього законопроєкту. Або закон може бути підписаний і після цього вносити зміни до нього» - зазначив спікер.

Нагадаємо, що Верховна рада 23 вересня прийняла проєкт закону № 5599 у другому читанні та в цілому 279 голосами.

24 вересня Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки попросив спікера поставити на переголосування цей законопроєкт у зв'язку з юридичною колізією.

Як пояснив голова фракції «Голос» Ярослав Железняк, народні депутати врахували одночасно три правки (396, 398, 406), які суперечать один одному.

Народні депутати в результаті вирішили не переголосовувати законопроєкт, що викликало обурення опозиційних сил.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: