Пентагон спостерігає за ситуацією на кордоні РФ та України

Читать на русском
У Пентагоні заявили, що знають про військову активність з боку Російської Федерації на кордоні з Україною.
фото з відкритих джерел

У Пентагоні знають про військову активність з боку Росії на кордоні з Україною. Сполучені Штати Америки продовжують пильно стежити за ситуацією.

Про це заявив речник американського військового відомства Джон Кірбі під час брифінгу.

«Я можу сказати вам, що ми в курсі повідомлень, що знаходяться у відкритому доступі, про незвичайну військову активність Росії біля кордону з Україною. І ми продовжимо консультуватися з союзниками і партнерами з цього питання», - зазначив Кірбі.

Шмигаль розповів про військову допомогу СШАНадання Сполученими Штатами Америки військової допомоги Україні є свідченням міцної та послідовної підтримки нашої держави у протидії російській агресії.

Згідно зі словами речника, США продовжують пильно стежити за ситуацією на кордоні України, а будь-які агресивні дії або ж ескалація викликали б в них занепокоєння.

«І, як ми раніше говорили, будь-які спрямовані на ескалацію або агресивні дії викликали б дуже серйозне занепокоєння з боку Сполучених Штатів», - додав Кірбі.

Раніше, у Washington Post повідомляли, що посадовці у Сполучених Штатах Америки та Європі стривожені через те, що російські війська в черговий раз починають накопичуватися біля кордонів України.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

Нагадаємо, що у Путіна заявили: можливий вступ України до лав НАТО стане для Росії найгіршим сценарієм розвитку подій. Тому Москва вживе активних заходів для протидії членству України в НАТО і забезпечення власної безпеки. При цьому в Росії вимушено все-таки визнали, що Москва не може перешкодити зближенню України та НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: