У Путіна погрожують наслідками за вступ України до НАТО, в МЗС відреагували

Читать на русском
Пєсков пригрозив Україні наслідками на вступ до НАТО, український глава МЗС відповів, що Росія в цьому питанні права голосу не має.
Пєсков і КулебаКоллаж slovoidilo.ua

Можливий вступ України до лав НАТО стане для Росії найгіршим сценарієм розвитку подій. Тому Москва вживе активних заходів для протидії членству України в НАТО і забезпечення власної безпеки.

Про це 18 жовтня повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

«Вступ України до НАТО став би найгіршим сценарієм... це сценарій, який виходить за червоні лінії національних інтересів Росії. Це той сценарій, який може змусити Росію вжити активних заходів для забезпечення власної безпеки» - заявив він.

На заяву Пєскова вже відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Найгірший сценарій вже відбувся: напад РФ на Україну, окупація наших земель і вбивство наших громадян. Тому нас не цікавить думка РФ про вступ України до НАТО. Росія не має права голосу в дискусії про майбутнє членство України в Альянсі» - написав він у відповідь на слова Пєскова.

Нагадаємо, що міністр оборони США Ллойд Остін під час своєї робочої поїздки до Європи планує підтвердити, що двері НАТО для Києва відчинені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: