Союзники США повинні надати зброю Україні – Пентагон

Читать на русском
У Пентагоні висловили своє здивування фактом того, що деякі союзні США країни наполегливо продовжують обмежувати Україні можливість отримати або придбати озброєння
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Всі країни-союзники США повинні розблокувати можливість для України купити необхідне їй озброєння, а також надавати летальну зброю Україні в рамках військової допомоги.

Про це заявила заступник помічника глави Пентагону у справах Росії, України та Євразії Лора Купер на конференції Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні.

«Я б хотіла, щоб всі союзники зняли обмеження на поставки у якості допомоги летальних оборонних засобів. Я вважаю, що в України також повинна бути можливість придбати засоби, які їй потрібні для захисту» - заявила вона.

Зустрічі президентів України і США: якими були результати переговорівНапередодні зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена пропонуємо подивитися, які були результати переговорів президентів України і США.

Купер додала, що США передали Україні деяку кількість сучасних протитанкових ракетних комплексів Javelin. Вона висловила подив фактом того, що деякі союзні США країни наполегливо продовжують обмежувати Україні можливість отримати або придбати таке озброєння.

Нагадаємо, літак США, який увечері 22 жовтня приземлився в аеропорту «Бориспіль», привіз для ЗСУ боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння, а також медичне майно. Перші партії допомоги з таким же вантажем прибули 10 і 18 жовтня.

1 вересня 2021 року президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським офіційно оголосив про надання Україні 60 млн доларів військової допомоги на оборонні потреби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: