Таран розповів, про що вдалося домовитися з главою Пентагону

Читать на русском
Глава Міноборони Андрій Таран розповів, про яку оборонну співпрацю домовилися з главою Пентагону Ллойдом Остіном.
фото Укрінформ

Україна і США на рівні міністрів оборони узгодили кроки реалізації домовленостей щодо забезпечення оборони України на суші, в повітрі, на морі, а також в кіберпросторі від наявних і потенційних загроз.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран за підсумками переговорів з міністром оборони США Ллойдом Остіном у вівторок, 19 жовтня, пише Укрінформ.

До України приїхав міністр оборони США: чого очікувати від візитуЯкі запитання слід ставити Ллойду Остіну і як оцінити успішність візиту глави Пентагону, з’ясовував Владислав Фарапонов

За його словами, він і Остін домовилися розробити дорожню карту реалізації положень підписаної у Вашингтоні рамкової Угоди щодо стратегічних основ оборонного партнерства.

«Ми розглянули конкретні, найкритичніші проекти з розвитку фундаментальних можливостей Збройних сил України, які є важливими для забезпечення оборони нашої держави на суші, в повітрі, на морі, а також в кіберпросторі», - заявив Таран.

Він додав, що вже в наступному році можна буде побачити реальні результати домовленостей між урядами України та США.

За словами глави Пентагону Ллойда Остіна, США мають намір підтримувати оборонну реформу в Україні до досягнення нею критеріїв членства в НАТО.

«Після саміту НАТО у червні 2014 союзники НАТО запевнили в підтримці України в її намірах стати повноправним членом НАТО. Ми залишаємося непохитними у підтримці оборонної реформи України, що буде сприяти досягненню критеріїв повноправного членства в НАТО», - зазначив Остін.

У свою чергу Таран подякував уряду США за допомогу в реалізації завдань оборонної реформи і сприяння євроатлантичним прагненням нашої країни, а також за підтримку України у протидії гібридній агресії РФ.

Нагадаємо, до Києва у вівторок, 19 жовтня, прибув глава Пентагону Ллойд Остін.

Перед цим Україна отримала додаткову військову допомогу від США.

«Слово і діло» вирішило проаналізувати, що можна очікувати від візиту глави Пентагону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: