Очільник Пентагону у Києві підтвердить перспективи вступу України в НАТО

Читать на русском
Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін під час своєї робочої поїздки до Європи планує підтвердити, що двері НАТО для Києва та Тбілісі відкриті.
Getty Images

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін під час своєї робочої поїздки до Європи планує підтвердити, що двері НАТО для Києва та Тбілісі відкриті.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

Зазначається, що візит покликаний запевнити союзників і партнерів в прихильності Америки їхнього суверенітету перед обличчям російської агресії.

«Остін підкреслить в Грузії і Україні, що двері в НАТО відкриті, і закличе ці країни провести зміни, необхідні для того, щоб вони могли претендувати на членство в оборонному Альянсі», – йдеться в повідомленні.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

Зауважують, що міністр під час візиту також закликатиме Грузію та Україну запровадити необхідні зміни для вступу в Альянс.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін в рамках робочої поїздки до Європи 16-17 жовтня має намір серед інших країн відвідати з візитом Україну.

Додамо, 10 жовтня в аеропорт «Бориспіль» прибув літак з вантажем міжнародної технічної допомоги від Сполучених Штатів Америки. Крім раніше узгодженого обсягу у 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння і засоби радіолокаційного спостереження ще на 60 млн доларів. Вантажі будуть надходити кількома партіями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: