У «Слузі народу» назвали умову, за якої спробують відняти у Разумкова мандат

Читать на русском
Арахамія заявив, що у Разумкова не намагатимуться відняти депутатський мандат, якщо позафракційний нардеп діятиме відповідно до програми правлячої партії
Разумков і Арахамія24 канал

Політична партія «Слуга народу» спробує позбавити колишнього спікера Верховної Ради, а нині позафракційного депутата Дмитра Разумкова його депутатського мандата в парламенті, якщо той почне діяти врозріз з програмою СН.

Про це заявив глава партії монобільшості Давид Арахамія на брифінгу 18 жовтня.

Мандати на стіл: хто і як може позбавити нардепів повноваженьЧи наважиться фракція Слуга народу позбавити депутатських мандатів народних обранців, не згодних із позицією монобільшості – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Ми будемо дивитися, яким чином пан Разумков - його ж обирали виборці СН, - якщо він буде діяти в рамках тих обіцянок, які СН давала своїм виборцям, і ми як партія будемо це відчувати, тоді він буде в «безпечній зоні». А якщо навпаки - тоді, напевно, «в небезпечній» - заявив Арахамія.

Верховна рада 7 жовтня відкликала Разумкова з посади голови Парламенту. У залі набрали 284 голоси «за».

Сам Разумков досить спокійно прийняв свою відставку, проте пообіцяв звернутися до суду, якщо його спробують позбавити депутатського мандата.

При цьому представники СН постійно йдуть від відповідей на питання, чи збираються вони намагатися відняти у Разумкова мандат.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: