У «Слузі народу» не дали відповіді на питання, чи збираються вони відняти у Разумкова мандат нардепа

Читать на русском
Представники СН - Арахамія і Стефанчук - не дали прямої відповіді на те, чи збираються віднімати мандат у Разумкова. Однак Арахамія пов'язав це питання з політичним майбутнім колишнього спікера
Дмитро Разумковrada.gov.ua

Представники партії «Слуга народу» пішли від відповіді на запитання, чи збираються вони намагатися відняти мандат народного депутата у свого колишнього соратника, колишнього спікера Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Про це йшлося в ефірі програми «Свобода слова».

Так, Разумков, звертаючись до голови фракції СН Давиду Арахамії і нового глави ВРУ Руслану Стефанчуку, прямо запитав їх про те, чи будуть вони намагатися відняти у нього мандат. При цьому Арахамія спочатку проігнорував питання, однак після повторного звернення до нього заявив Разумкову «В залежності від того, яке у вас буде політичне майбутнє».

Мінус один у команді президента: як парламент змінював спікераСпікеріада підійшла до логічного завершення. Замість Дмитра Разумкова головою парламенту став Руслан Стефанчук. Як це відбувалося – в матеріалі.

«Я не суд і я не Центральна виборча комісія, Я не можу відбирати мандат. І ініціювати цього не можу» - відповів на те ж питання Стефанчук.

Разумков у підсумку резюмував, що відповідати прямо йому не збираються. На цьому обговорення питання припинилося.

Верховна рада 7 жовтня відкликала Разумкова з посади голови Парламенту. У залі набрали 284 голоси «за».

2 жовтня народні депутати від «Слуги народу» у Трускавці зібрали понад 150 підписів за відкликання спікера Разумкова. В ОПУ заявили, що позиція Разумкова розходиться з позицією СН, і що він «гальмує ініціативи президента Зеленського».

Сам Разумков пообіцяв звернутися до суду, якщо його спробують позбавити депутатського мандата.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: