Ексдиректору філії ДПЗКУ обрали запобіжний захід

Читать на русском
Обрано запобіжний захід колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Обрано запобіжний захід колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Про це пише пресслужба САП у четвер, 29 липня.

За інформацією, за клопотанням детективів НАБУ погодженого прокурором САП Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Партизанський елеватор», підозрюваного у незаконному заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн гривень.

Так, слідчий суддя ВАКС застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4,758 млн гривень.

Строк дії запобіжного заходу до 27 вересня 2021 року.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено ряд процесуальних обов’язків.

Як вже повідомлялось, у листопаді – грудні 2019 року вказана особа, перебуваючи на посаді директора філії АТ «ДПЗКУ», реалізувала зерно, що знаходилось на балансі державної корпорації, приватному підприємству.

Проте в ході досудового розслідування було встановлено, що відвантаження понад 3 тис. тонн зерна відбулось без дозволу власника, а отримані внаслідок незаконних операцій кошти були привласнені посадовцем.

28 серпня 2021 року детективами НАБУ та прокурорами САП повідомлено про підозру колишньому посадовцю. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, НАБУ і САП розслідували схему із заволодіння зерном ДП «Хлібна база №76» за участі ТД «Слобожанщина». Пізніше фігурантам оголосили про підозру.

Нагадаємо, 19 лютого в ДПЗКУ провела обшуки Нацполіція. За даними правоохоронців, службові особи корпорації, діючи за попередньою змовою зі страховиками організували схему привласнення 99 млн гривень.

Як ми повідомляли раніше, за 2020 рік корпорація показала майже 6 мільярдів чистого збитку. Нині ДПЗКУ очолює Андрій Власенко, призначення якого пов'язують з Юлією Тимошенко. Безпосередньо перед призначенням він був звільнений з посади керівника ДП «Укрліктрави» через «незадовільний фінансово-господарський стан підприємства, а також у зв'язку з неналежним виконанням своїх службових обов'язків».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: