Екскерівнику філії ДПЗКУ повідомили про підозру в заволодінні зерном

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру колишньому очільнику філії державної корпорації.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому директору філії «Партизанський елеватор» АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» у заволодінні зерном на майже 15 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«28 липня НАБУ та САП за сприяння ГУ КЗЕ СБУ повідомили про підозру у заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», – інформує НАБУ.

Як повідомляють у САП, за версією слідства, у листопаді-грудні 2019 року на той час керівник філії «Партизанський елеватор» ДПЗКУ продавав зерно, яке перебувало на балансі державної корпорації, приватному підприємству.

Проте в ході досудового розслідування було встановлено, що відвантаження понад 3 тис. тон зерна відбулось без дозволу власника, а отримані внаслідок незаконних операцій кошти були привласнені посадовцем.

За даними «Слово і діло», в період травня 2019 року-червня 2020 року посаду керівника філії «Партизанський елеватор» ДПЗКУ обіймав Володимир Деркач.

Нагадаємо, НАБУ і САП розслідували схему із заволодіння зерном ДП «Хлібна база №76» за участі ТД «Слобожанщина». Пізніше фігурантам про підозру.

Нагадаємо, 19 лютого в ДПЗКУ відбулися обшуки Нацполіції. За даними правоохоронців, службові особи корпорації, діючи за попередньою змовою зі страховиками організували схему привласнення 99 млн гривень.

Як ми повідомляли раніше, за 2020 рік корпорація показала майже 6 мільярдів чистого збитку. Нині ДПЗКУ очолює Андрій Власенко, призначення якого повязують з Юлією Тимошенко. Безпосередньо перед призначенням він був звільнений з посади керівника ДП «Укрліктрави» через «незадовільний фінансово-господарський стан підприємства, а також у зв'язку з неналежним виконанням своїх службових обов'язків».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: