Оборудки з ПДВ на пів мільярда: з’ясувалися нові претензії до ДПЗКУ за період керівництва Власенка

Читать на русском

Податкова служба знайшла нові порушення керівництва Державної продовольчо-зернової корпорації України.

Центральне міжрегіональне управління Державної податкової служби (ЦМУ ДПС) по роботі з великими платниками податків знайшло порушення Податкового кодексу України керівництвом Державної продовольчо-зернової корпорації України. Унаслідок порушень завищено від’ємне значення різниці між сумою зобов'язання та сумою податкового кредиту на 506 млн 981 тис. грн.

Це випливає з податкових повідомлень-рішень ЦМУ ДПС від 22 червня та 20 серпня 2021 року, копії яких є в розпорядженні «Слово і діло».

У рішеннях йдеться про два звітних періоди, за які подано декларації: лютий і квітень 2021 року. Суми завищення становлять 236 млн 117 тис. 253 грн та 270 млн 864 тис. 261 грн відповідно.

Під час перевірки податківці дійшли висновку, що реальність проведення господарських операцій з деякими котрагентами, про які відзвітувала корпорація задля відшкодування ПДВ, не підтверджується.

Це вже не перші податкові оборудки ДПЗКУ, зафіксовані ЦМУ ДПС. Як ми писали раніше, у травні цього року суддя Печерського райсуду Києва Крістіна Константінова звернулася до прокуратури для вирішення питання щодо внесення відомостей до ЄРДР, оскільки вбачає у діях керівництва ДПЗКУ склад кримінального злочину.

Нагадаємо, в.о. керівника ДПЗКУ Андрія Власенка, якого затримали при спробі втечі з країни, називають креатурою Юлії Тимошенко. Нардепи стверджують: фракція «Батьківщина» підтримала бюджет-2021 в обмін на призначення Власенка. Спочатку Юлія Тимошенко публічно підтвердила свою причетність до керівника ДПЗКУ, втім після того, як Власенка затримали, заперечила цей факт.

Нагадаємо, сьогодні фракція «Батьківщина» знову проголосувала суголосно зі «Слугою народу» за відставку спікера парламенту Дмитра Разумкова. Сам ексспікер назвав це утворенням нової коаліції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: