Арахамія прокоментував слова Данілова про «президентську республіку»

Читать на русском
Глава СН Давид Арахамія прокоментував висловлювання секретаря РНБО Олексія Данілова щодо того, що Україні потрібна жорстка президентська республіка.
Давид Арахаміяфото СН

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прокоментував висловлювання секретаря РНБО Олексія Данілова щодо того, що Україні потрібна «жорстка президентська республіка».

Свою думку Арахамія висловив в ефірі телеканалу Україна 24 у вівторок, 26 жовтня.

Президентське опитування рік потому: тільки щодо двох із п'яти ідей Зеленського є прогресП'яти запитанням від Володимира Зеленського ‒ рік. Чи є якийсь прогрес в ідеях президента, розібралося Слово і діло.

«Це особиста позиція пана Данілова. Як мені відомо, він це ні з ким не погодив. Це його особиста думка...Мені здається, що ці слова пана Данілова не мають жодної кампанії», - заявив він.

Арахамія також наголосив, що питання форми державного правління мають вирішуватись виключно на всенародному референдумі. Водночас нардеп зазначив, що наразі у суспільстві немає дискусій щодо цього питання.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив, що виступає за «жорстку президентську республіку». Він також пояснив свою позицію.

А 24 червня 2021 року президент Володимир Зеленський висловив думку, що в Україні де-юре парламентсько-президентська форма правління, але де-факто – президентсько-парламентська.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: