Першим на всеукраїнський референдум треба винести питання ринку землі – нардеп

Читать на русском
Нардеп вважає, що владі потрібно стримати свою обіцянку і перед відкриттям ринку землі запитати українців - а чи потрібен їм цей ринок
Ірина ВерещукФото УНІАН

Першим важливим питанням, яке в обов'язковому порядку має бути винесене на всеукраїнський референдум, є питання про ринок землі.

Про це заявила народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук в ефірі телеканалу «Україна 24».

Ринок землі: що таке е-аукціони та якою буде процедура купівлі-продажу земельних ділянокХто зможе купувати землю, які обмеження діють до 2024 року та якими будуть е-аукціони з продажу державної та комунальної землі.

«Перш за все, ми обіцяли українцям, що ми запитаємо у них, і тільки після рішення референдуму ми вирішимо - давати дозвіл на продаж землі іноземцям чи ні. Це закон 2178, і про це говорив президент, про це говорили Ми, коли голосували за земельний закон. Отже, я б запитала українців: продавати іноземцям землю чи ні?» ,- заявила Верещук.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський не виключає того, що першим питанням на всеукраїнському референдумі стане доля Донбасу, а зовсім не ринок землі.

Згідно з даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», якби в Україні пройшов референдум про дозвіл купівлі-продажу земель 64% учасників проголосували б проти. Підтримали б ініціативу 36% тих, хто проголосував.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: