В Україні незабаром буде побудований патронний завод – Гусєв

Читать на русском
Україна мала єдиний патронний завод, який був захоплений проросійськими бандитськими збройними формуваннями в Луганську
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні незабаром нарешті буде реалізований проєкт патронного заводу. На ньому для Збройних сил України вироблятимуться боєприпаси різних калібрів.

Про це розповів генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв, повідомляє АrmyInform.

Гусєв розповів, що зараз частина боєприпасів, які необхідні українській армії, виготовляється на базі ДАХК «Артем». Інша частина для забезпечення потреб ЗСУ буде виготовлятися в кооперації з міжнародними партнерами.

Патронний завод в Україні: як намагаються реалізувати проєктЄдиний патронний завод в Україні залишився в Луганську. Як намагаються побудувати новий – на інфографіці.

«Влітку цього року було підписано угоду з канадськими партнерами, і зараз розробляється техніко-економічне обґрунтування виробництва, куди наші партнери повинні вкласти гроші та технології» - зазначив він.

При цьому глава держконцерну не уточнив, де саме будуть розташовуватися новий патронний завод.

Україна мала єдиний патронний завод, який до 2014 року цілком задовольняв потреби Збройних сил. Однак у 2014 році підприємство, яке знаходилося в Луганську, було захоплене проросійськими бойовиками.

Нагадаємо, не так давно в Україну прибула третя, остання партія військової допомоги для потреб Збройних сил України від США. Всього на три партії військової допомоги було виділено 60 млн доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: