Зеленський підписав закон про реформу «Укроборонпрому»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про реформу Державного концерну Укроборонпром.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про реформу Державного концерну «Укроборонпром».

Про це повідомив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

«Ця подія є крапкою у довгому та непростому процесі формування нового законодавчого фундаменту для розвитку українського державного ОПК. Та водночас ця подія – нова точка відліку для української обронки», – пише Гусєв.

Він зазначив, що тепер вони зможуть осилити обороноздатність України, структурно перезавантаживши 118 розрізнених підприємств Укроборонпрому, 21 з яких – поки що знаходиться на тимчасово окупованих територіях. Запровадити сучасні підходи корпоративного управління, які убезпечать їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів та прямого політичного впливу.

Як відбувалася реформа «Укроборонпрому» і ОПК в 2019-2020 рокахКонцерн Укроборонпром припинить своє існування в 2021 році. Його реформують у кілька холдингів, підприємства яких будуть працювати за принципами корпоративного управління.

Також він заявив, що реформа дасть створювати спільні підприємства з вітчизняними та іноземними партнерами, здійснювати трансфер технологій та залучати прямі інвестиції з метою виготовлення сучасних зразків озброєння та військової техніки передусім для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні у вівторок, 13 липня, Верховна рада ухвалила в цілому закон №3822 про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу. Він передбачає ліквідацію ДК «Укроборонпром». Відповідно до закону, держконцерн «Укроборонпром» перетворять на акціонерне товариство, а підприємства, які входять до його складу, - в господарські товариства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: