«Укроборонпром» знову потрапив до рейтингу найбільших виробників зброї

Читать на русском
Доходи концерну у 2020 році від продажу озброєння і військової техніки склали 650 млн доларів, що забезпечило йому проходження в рейтинг
Ілюстративне фотоУкроборонпром

Державний оборонний концерн «Укроборонпром» повернувся в ТОП-100 рейтинг найбільших світових виробників озброєння. Український ЦК посів там 97 місце.

Про це в суботу, 17 липня, повідомляє пресслужба ГК.

«У ТОП-100 оборонно-промислових компаній за підсумками минулого року потрапили ті, які продали озброєння і військової техніки на суму від 600 млн дол і вище» - сказано в повідомленні.

Як відбувалася реформа «Укроборонпрому» і ОПК в 2019-2020 рокахКонцерн Укроборонпром припинить своє існування в 2021 році. Його реформують у кілька холдингів, підприємства яких будуть працювати за принципами корпоративного управління.

Доходи концерну у 2020 році від продажу озброєння і військової техніки склали 650 млн доларів. Однак потрапляння концерну в рейтинг-2021 під великим питанням; передбачається, що туди потраплять компанії з доходом від продажів озброєння в сумі не менше мільярда доларів. Тим часом держконцерн не потрапляв до рейтингу з 2017 року.

Нагадаємо, 13 липня Верховна рада прийняла в цілому закон № 3822 про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу. Він передбачає ліквідацію ДК «Укроборонпром».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: