ВР остаточно ліквідувала «Укроборонпром»

Читать на русском
Верховна рада остаточно ліквідувала держконцерн Укроборонпром. На його базі з'явиться два великих холдинги.
фото УНІАН

Верховна рада ухвалила в цілому закон №3822 про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу. Він передбачає ліквідацію ДК «Укроборонпром».

На позачерговому засіданні у вівторок, 13 липня, документ підтримали 256 нардепів.

Як відбувалася реформа «Укроборонпрому» і ОПК в 2019-2020 рокахКонцерн Укроборонпром припинить своє існування в 2021 році. Його реформують у кілька холдингів, підприємства яких будуть працювати за принципами корпоративного управління.

Відповідно до закону, держконцерн «Укроборонпром» перетворять на акціонерне товариство, а підприємства, які входять до його складу, - в господарські товариства.

В рамках трансформації створять два великих холдинги: Оборонні системи України, які об'єднають 65 підприємств в 6 субхолдингів; і аерокосмічний холдинг, який буде займатися авіацією і космосом.

У законі прописано, що підприємства оборонно-промислового комплексу, які відповідно до закону можуть бути приватизовані, не задіяні у виконанні оборонного держзамовлення (держконтрактів з оборонних закупівель) і не здійснюють виробництво, розробку, модернізацію, ремонт, обслуговування, реалізацію, утилізацію озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, можуть передавати Фонду державного майна для приватизації.

Нагадаємо, головою оновленого складу Наглядової ради «Укроборонпрому» обрали колишнього міністра Тимофія Милованова.

Також повідомлялося, що в «Укроборонпромі» з'явиться посада офіцера з кіберзахисту і кіберзброї.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: