У НАТО схвалили реформу «Укроборонпрому»

Читать на русском
Союзники підтримують Україну на шляху реформ, оскільки реформа оборонпрому є однією з основних реформ для входження в НАТО
Ілюстративне фотоУкроборонпром

Північноатлантичний Альянс підтримує реформування державного концерну «Укроборонпром», яка повинна наблизити оборонну промисловість України до відповідності стандартам НАТО.

Про це 17 липня заявив представник НАТО Гордон Скіп Дейвіс, повідомляє Укрінформ.

«По-перше, реформа підвищить фінансову стабільність Укроборонпрому, по-друге - зміцнить його позиції на ринку, і, по-третє, зробить більш привабливим для потенційних інвесторів. Це добре для економіки України, для Збройних сил і для її безпеки» - заявив представник НАТО.

Як відбувалася реформа «Укроборонпрому» і ОПК в 2019-2020 рокахКонцерн Укроборонпром припинить своє існування в 2021 році. Його реформують у кілька холдингів, підприємства яких будуть працювати за принципами корпоративного управління.

Дейвіс нагадав, що в НАТО немає практики організовувати оборонну промисловість в одну структуру. У деяких країнах панує кілька державних корпорацій, в інших оборонні замовлення виконує приватний бізнес. Проте всі країни Альянсу дотримуються загальних принципів у цій сфері - прозорість, конкуренцію, парламентський нагляд та ефективне державно-приватне співробітництво.

Союзники підтримують Україну на шляху реформ, оскільки реформа оборонпрому є однією з основних реформ для входження в НАТО і має ключову роль в умовах російської агресії проти української держави.

Нагадаємо, 13 липня Верховна рада прийняла в цілому закон № 3822 про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу. Він передбачає ліквідацію ДК «Укроборонпром».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: