«Слуга народу» Воронько не зміг довести НАЗК походження 132 млн грн

Читать на русском
Народний депутат Олег Воронько офіційно за 22 роки заробив 1,2 млн грн, а задекларував 132 млн грн. Доказів походження коштів він НАЗК не надав.
Голос громади

Національне агентство із питань запобігання корупції не отримало підтвердження походження 132 млн 25 тис. грн у декларації народного депутата від фракції «Слуга народу» Олега Воронька.

Про це йдеться у результатах повної перевірки декларації Олега Воронька за 2020 рік, передає «Слово і діло».

У своїй декларації за 2020 рік народний депутат вказав грошові кошти: 117 тис. грн, 2 млн 768 тис. доларів США, 1 млн 120 тис. євро, 480 тис. злотих, 760 тис. ізраїльських шекелів, 145 тис. фунтів стерлінгів, 23 тис. швейцарських франків та кошти на банківських рахунках - 92 тис. грн.

В Нацагентстві підрахували, що загальна сума його активів за курсом Нацбанку України станом на 31 грудня 2020 року становить 134 млн 52 тис. грн.

Зарплати антикорупціонерів: скільки у вересні заробили глави НАБУ, НАЗК і САПСлово і діло пропонує подивитися, у кого з керівників антикорупційних органів була найвища зарплата у вересні.

За даними НАЗК, відповідно до відомостей Держреєстру фізосіб-платників податків з 1998-го року по 2020-й рік включно Олег Воронько отримав сукупний дохід 1 млн 213 тис. грн.

«Крім того, у деклараціях за 2019-2020 роки суб'єкт декларування зазначив відомості про доходи у розмірі 814 тис. грн, інформація про які відсутня в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків», - зазначили в Нацагентстві.

Таким чином, загальна сума нарахованого депутату доходу становить, за інформацією НАЗК, 2 млн 27 тис. грн.

Олег Воронько пояснив НАЗК, що джерелами походження його активів є доходи та заощадження, які він отримав до того, як став народним депутатом. Але документів, що підтверджують отримання вказаних доходів, він не надав.

«З урахуванням викладеного, джерел отримання для формування грошових активів суб'єкта декларування на загальну суму близько 132 млн 25 тис. грн у межах повної перевірки декларації не встановлено», ‒ підсумували в НАЗК.

Як відомо, до того, як стати нардепом Олег Воронько займався реалізацією проєктів в ІТ-сфері.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що «Слуга народу» Андрій Герус не зміг підтвердити НАЗК походження доходів на 11 млн грн, а його колега по фракції Валерій Божик не зміг довести НАЗК походження 2,4 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: