Замголови Запорізької ОДА Буйний неправильно задекларував дохід – НАЗК передало справу в поліцію

Читать на русском
Фаховий юрист Андрій Буйний не зміг правильно заповнити декларацію, отримавши посаду заступника голови Запорізької ОДА. За це йому загрожує кримінальна відповідальність.
Запорізька ОДА

Національне агентство із питань запобігання корупції передало до Національної поліції інформацію щодо порушень в декларації за 2020 рік у заступника голови Запорізької ОДА Андрія Буйного.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Як відомо, Андрій Буйний обійняв посаду заступника голови Запорізької ОДА у листопаді 2020 року. До цього він 15 років працював юристом у приватних компаніях.

За даними НАЗК, декларант не вказав інформацію про дохід у розмірі 1 млн 445 тис. грн, отриманий від продажу його квартири.

За словами Буйного, він розмістив відомості про продаж квартири в розділі «Видатки та правочини суб'єкта декларування», бо врахував положення п.85 Роз'яснень НАЗК, якими передбачено деталізований перелік видів доходів, що відображаються у декларації, але водночас не містять джерела доходів від продажу рухомого майна.

Місцеві вибори: кого обирали мерами облцентрів у 2006-2020 рокахВ Україні відбулися чергові місцеві вибори. Слово і діло пропонує подивитися, хто очолював облцентри з 2006 року.

Але НАЗК ці пояснення не врахували, заявивши, що якщо майно перебувало у власності декларанта, а потім було відчужено у звітному періоді і в результаті отримали дохід, то відповідна інформація повинна бути відображена в розділі «Доходи, у тому числі подарунки».

В Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 1 млн 455 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України», - йдеться у результатах перевірки.

Матеріали перевірки НАЗК передало до Національної поліції України. Якщо вину Буйного доведуть у суді, він буде змушений сплатити штраф 42,5 тис. грн - 51 тис. грн або піти на громадські роботи 150-240 год. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що держсекретар Мінреінтеграції Костянтин Ващенко занизив у декларації вартість квартир своєї дружини.

Також ми писали, що, за даними НАЗК, заступниця міністра освіти Світлана Даниленко «приховала» банківські рахунки і 244 тис. грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: