«Слуга народу» Герус не зміг підтвердити НАЗК походження доходів на 11 млн грн

Читать на русском
НАЗК не отримало документальних підтверджень походження 11 млн грн доходів народного депутата України Андрія Геруса.
Слуга народу

Національне агентство з питань запобігання корупції не отримало від народного депутата фракції «Слуга народу» Андрія Геруса документи на підтвердження походження 11 млн грн доходів, отриманих з 2002 по 2020 рік.

Про це йдеться у результатах повної перевірки НАЗК декларації Андрія Геруса за 2020 рік, передає «Слово і діло».

За даними НАЗК, з 2002 по 2020 рік включно нардеп отримав дохід 25 млн 690 тис. грн.

При цьому у Нацагентстві не змогли встановити джерел отримання законних доходів для формування грошових активів декларанта на загальну суму близько 11 млн 326 тис. грн.

«У наданих поясненнях суб'єкт декларування наголошує, що всі грошові активи були сформовані із законних джерел, переважна більшість до набуття ним статусу народного депутата України. У наданих підрахунках не враховано доходи у вигляді процентів від банківських вкладів, які він отримував з 2006 року, дохід від продажу цінного рухомого майна, цінних паперів, подарунків, отриманих від батьків», ‒ зазначили в НАЗК.

Разумкова відправили у відставку з посади спікера ВР: хто підтримавЗвільнення Дмитра Разумкова підтримали Слуга народу, Батьківщина, групи За майбутнє і Довіра, частина Голосу і позафракційних.

Документів, що підтверджують отримання цих доходів, суб'єкт декларування не надав.

Також в Нацагентстві підкреслили, що не виявили ознак необґрунтованості активів, набутих після 28 листопада 2019 року, щодо яких різниця між їхньою вартістю і законними доходами декларанта у 500 і більше разів перевищує розмір прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, Андрій Герус до обрання депутатом ВРУ багато років займався інвестиціями.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що держсекретар Мінреінтеграції Костянтин Ващенко занизив у декларації вартість квартир своєї дружини.

Також ми писали, що заступник голови Запорізької ОДА Буйний неправильно задекларував дохід – НАЗК передало справу до поліції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: