Робота IX скликання: хто з нардепів все ще не виконав жодної обіцянки

Читать на русском

Наприкінці літа буде рівно два роки роботи Верховної ради IX скликання. За цей час було зареєстровано тисячі законодавчих ініціатив та ухвалено сотні законів і постанов. І при цьому в парламенті залишаються депутати, які досі не виконали жодної обіцянки. Хто в цьому скликанні не поспішає виконувати свої зобов'язання – на інфографіці «Слово і діло».

19 депутатів Верховної Ради IX скликання ще не виконали жодної обіцянки. Детальніше – на інфографіці.
Хто з нардепів не виконав жодної обіцянкиСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

За даними аналітиків «Слово і діло», жодного зобов'язання ще не виконали 19 народних депутатів. Більшість із них є членами фракції «Опозиційна платформа – За життя» і це не дивно: фракція найчастіше голосує або «проти» запропонованих ініціатив, або утримується.

У Ігоря Абрамовича загалом 70 обіцянок, 12 з яких він провалив, 58 залишаються у процесі виконання. У Юлії Льовочкіної, Дмитра Ісаєнка і Олександра Пузанова теж по 70 обіцянок, 11 з яких вони провалили.

Вадим Столар із 72 обіцянок не виконали жодної, а 12 вже провалив. Нардеп Григорій Мамка з 71 обіцянки не виконав 11.

Жодної обіцянки не виконали також депутати-мажоритарники від ОПЗЖ Федір Христенко, Володимир Мороз, Юрій Солод, Олександр Пономарьов та Олександр Лукашев.

Депутат від «Батьківщини» Віталій Данилов теж не виконав ще жодного зобов'язання: у нього всього 70 обіцянок, з яких він 7 провалив, інші 63 – в процесі реалізації.

Василь Петьовка, Микола Люшняк, Олександр Ковальов і Валерій Лунченко з групи «Довіра» теж ще не просунулися у виконанні обіцянок. При цьому у Люшняка, Лунченка та Ковальова абсолютно всі обіцянки в процесі виконання. Іван Чайківський з групи «За майбутнє» дав 14 обіцянок, одну провалив, інші – в процесі.

За майже два роки роботи парламенту жодної обіцянки не виконали позафракційні Сергій Магера та Вадим Новінський.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як у парламенті працюють фракції «Голос», «Опозиційна платформа – За життя» та «Батьківщина», а також група «За майбутнє».

Також ми писали, які зміни до Конституції обіцяли підтримати нардепи, а за що голосувати не готові.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: