На Дніпропетровщині депутат від «Батьківщини» вніс у декларацію недостовірні відомості на 16 млн ‒ НАЗК

Читать на русском
Депутат сьомого скликання Дніпропетровської облради від фракції Батьківщина Іван Рязанцев зазначив недостовірні відомості про свої численні земельні ділянки. НАЗК побачила ознаки кримінального злочину.
Politeka.net

Національне агентство із питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення у декларації за 2019 рік у ексдепутата Дніпропетровської обласної ради від фракції «Батьківщина» Івана Рязанцева.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Левова частка порушень стосується нерухомості депутата.

За даними НАЗК, Іван Рязанцев не вніс у декларацію вартість 83-х земельних ділянок, які належать йому на праві власності. Загальна площа цих ділянок ‒ понад 342 гектари.

Також декларант написав неправдиві відомості про вартість ще двадцяти земельних ділянок, які належать його дружині. Площа цих ділянок становить 120 гектарів.

Зарплати антикорупціонерів: скільки у вересні заробили глави НАБУ, НАЗК і САПСлово і діло пропонує подивитися, у кого з керівників антикорупційних органів була найвища зарплата у вересні.

Окрім того, Рязанцев не зазначив, що має частку в статутному капіталі ТОВ «Деметра-плюс'С» і отримав спадщину за заповітом ‒ 82,5 тис грн.

При цьому річна заробітна плата за основним місцем роботи склала 50 тисяч гривень. Додатково 515 тис. грн він отримав від ТОВ «Славутич» як дохід від здачі майна в оренду. Засновником ТОВ «Славутич» є сам декларант.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 16 млн 468 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України», ‒ йдеться у результатах перевірки.

Матеріали перевірки НАЗК передало до Національної поліції України. Якщо вину Рязанцева доведуть у суді, він буде змушений сплатити штраф 42,5 тис. грн ‒ 51 тис. грн або піти на громадські роботи 150-240 годин з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що заступник голови ДФС Орленко приховав від НАЗК те, що його дружина позичила 2,7 млн грн третім особам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: