ВАКС залишив заарештованим майно дружини директора Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і залишив без задоволення клопотання адвоката дружини підозрюваного про скасування арешту майна.
Леонід Шиманфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованим майно генерального директора державного «Павлоградського хімічного заводу» Леоніда Шимана, якого НАБУ і САП підозрюють у завданні понад 43 млн грн збитків підприємству.

Таке рішення 29 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд наклав арешт на близько 28 млн грн готівкових коштів та тих, які перебувають на банківських рахунках Шимана і його дружини; три житлові будинки площами 476,4, 246,3 і 49,4 кв. м; дві квартири та п'ять земельних ділянок.

Не погодившись з арештом, адвокат в інтересах дружини підозрюваного подав клопотання про скасування арешту майна. Він просив зняти арешт з половини кожного майна, оскільки саме половина належить дружині, якщо майно перебуває у спільній власності подружжя. Проте суддя залишила клопотання без задоволення.

Як відомо, ВАКС визначив Шиману 10,11 млн грн застави як запобіжний захід. Також на нього поклали деякі обов'язки. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила вказаний розмір застави і просила суд збільшити суму.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці Павлоградського хімзаводу відмовляли покупцям в укладанні прямих договорів поставки продукції.

На думку слідства, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу. Через цю схему підприємство нібито працює собі в збиток.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: