За директора Павлоградського хімзаводу внесли заставу

Читать на русском
На рахунок антикорупційного суду надійшло понад 10 млн грн коштів внесених у якості застави за керівника державного хімічного заводу.
Леонід Шиманфото: «Слово і діло»

За генерального директора державного «Павлоградського хімічного заводу» Леоніда Шимана внесли понад 10 млн грн застави, які йому визначили як запобіжний захід у справі про завдання понад 43 млн грн збитків державному заводу.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у Вищому антикорупційному суді.

«Загальна сума коштів, які надійшли як застава за підозрюваного генерального директора «Павлоградського хімічного заводу» складає 10 110 750 грн», – сказала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Раніше ВАКС визначив Шиман 10,11 млн грн застави як запобіжний захід. Також на нього поклали деякі обов'язки. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура наразі оскаржує вказаний розмір застави і просить суд збільшити суму.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці Павградського хімзаводу відмовляли покупцям в укладанні прямих договорів поставки продукції.

На думку слідства, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірно-збагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірно-збагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірно-збагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу. Через цю схему підприємство нібито працює собі в збиток.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: