Лавров пояснив, чому Росія відмовляється від Нормандського формату

Читать на русском
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров здивований, чому «західні колеги» наполягають на Нормандській зустрічі.
Сергій Лавровфото: РБК

Росія відмовляється від участі в саміті «нормандської четвірки». Причиною стало те, що не виконані рішення попереднього саміту в Парижі. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров здивований, чому «західні колеги» наполягають на зустрічі.

Про це повідомляє «РИА Новости».

«Мене, звичайно, трохи здивувало, що західні колеги з такою напористістю просувають відновлення нормандського формату, не забезпечуючи зі свого боку виконання попередніх рішень», - зазначив Лавров.

Згідно зі словами російського політика, президент РФ Володимир Путін у розмові з лідерами Німеччини і Франції обговорював доцільність відновлення нормандського формату і проведення саміту тільки після того, як будуть виконані попередні рішення.

Вислання дипломатів: стало відомо, через що Росія образилась на НАТОУ РФ звинуватили генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга в брехні після вчорашньої заяви про те, що країни Альянсу повинні відновлювати діалог з Росією.

Зазначимо, що раніше російське видання «Комерсант» випустило публікацію про те, що лідери країн «нормандської четвірки» не змогли узгодити проведення саміту по Донбасу, і, швидше за все, контакти на вищому рівні продовжаться по телефону.

Нагадаємо, що напередодні Лавров звинуватив НАТО у «підтримці українських неонацистів». Лавров також заявив, що Рада НАТО-Росія-форум, яка створена у 2002 році для сприяння співпраці між двома сторонами - є безглуздою.

Раніше, Лавров назвав Кримську платформу «безглуздою акцією».

Також, Лавров підтвердив, що ПВК «Вагнера» збирається до Малі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: