Кримська платформа: Лавров назвав саміт «безглуздою акцією»

Читать на русском
Як стверджує Лавров, у Кримської платформи нібито немає ніяких перспектив, а також він вказав на «помилкову солідарність» ЄС і НАТО.
Коммерсант

Голова МЗС РФ Сергій Лавров стверджує, нібито саміт Кримської платформи не має ніяких перспектив.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, 24 серпня, повідомляє Корреспондент.net.

Зазначається, що російський політик назвав саміт «безглуздою акцією» і «порожньою пропагандистською витівкою».

«Я хочу сказати, що ми знаємо про ті методи, які використовуються, щоб примушувати союзників підключатися до такого роду безглуздих акцій, тому для нас не дивно, що така помилково зрозуміла солідарність членів ЄС, членів НАТО лягла в основу цієї абсолютно порожньої пропагандистської витівки, що не має ніяких перспектив», - сказав Лавров.

Засідання розпочинається: чи можна вважати Кримську платформу успіхом для УкраїниУкраїнські організатори Кримської платформи досягли своєї головної мети щодо повернення питання анексії півострова.

«Звичайно, Кримська платформа - це русофобська акція, штучно створена. І будуть намагатися штучно ці настрої підтримувати, щоб підіграти ультрарадикальним неонацистським проявам у сучасній Україні. Цим проявам потурає і влада в Києві, цим проявам потурають і лідери західного світу», - додав Лавров.

Нагадаємо, що раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба підбив підсумки саміту Кримської платформи. У саміті взяли участь представники майже півсотні держав і міжнародних організацій.

Також, всі учасники першого саміту Кримської платформи в понеділок, 23 серпня, прийняли декларацію, що фіксує невизнання анексії півострова Російською Федерацією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: