Лавров оцінив ймовірність обміну послами з Україною

Читать на русском
Росія буде не проти повернення українського посла в Москву, і може розглянути можливість відправки свого посла в Україну.

Росія буде не проти повернення українського посла в Москву, і може розглянути можливість відправки свого посла в Україну.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю «Российской газете», опублікованому 10 лютого.

«Українська сторона відкликала посла, погрожувала розірвати дипвідносини. Зараз, правда, начебто хтось там згадував про ймовірність рішення Зеленського повернути послів. Ми будемо не проти», - сказав Лавров.

Голова російського МЗС також розповів про свою зустріч з українським колегою Вадимом Пристайком на нормандському саміті в Парижі. Він зазначив, що в особистих бесідах українські політики більш прагматичні і неагресивні, на відміну від своїх публічних виступів.

При цьому Лавров виступив проти створення бар'єрів між двома країнами, в тому числі шляхом скасування авіасполучення і скорочення залізничного, вказавши, що контакти важливі для обох сторін.

Нагадаємо, Україна відкликала з Москви свого посла в березні 2014 року. Росія повернула свого посла в Москву в 2016 році.

Також повідомлялося, що Україна готує нові міжнародні позови проти РФ.

А Пристайко допустив проведення зустрічі міністрів «нормандської четвірки» в лютому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: