Лавров звинуватив НАТО у «підтримці українських неонацистів» - ЗМІ

Читать на русском
Під час перемовин міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров перервав промову Столтенберга, звинувативши НАТО у підтримці неонацистів в Україні.
прес-служба МЗС РФ/ТАСС

Під час перемовин міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров приписав генсеку НАТО Столтенбергу «підтримку неонацистів в Україні».

Про це повідомляє The Washington post.

Зазначається, що під час перемовин міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров перервав промову Столтенберга, звинувативши НАТО у підтримці «неонацистів» в Україні.

Згідно зі словами європейського чиновника, Лавров також заявив, що Рада НАТО-Росія-форум, яка створена у 2002 році для сприяння співпраці між двома сторонами - є безглуздою, закидаючи те, що члени НАТО часто скаржаться на Російську Федерацію.

При цьому, Столтенберг у відповідь висловив стурбованість агресивними діями Росії в Україні, її підтримкою Білорусі та гібридними діями щодо союзників НАТО.

Україна та Грузія стануть членами НАТО, але не найближчим часом – СтолтенбергЯк сказав генсек альянсу, він упевнений, що Україна і Грузія приєднаються до НАТО, але «це не питання завтрашнього дня».

Генеральний секретар НАТО також повторив пропозицію, зроблену більше 18 місяців тому, про проведення чергового засідання Ради НАТО-Росія, назвавши Раду «важливою платформою для діалогу».

Варто зазначити, що минулої доби у НАТО вирішили вислати вісім дипломатів РФ в Брюсселі через проведення Москвою ворожої діяльності. У Росії негативно розцінили цей факт.

Нагадаємо, що Угорщина продовжить блокувати вступ України до НАТО.

Раніше, Лавров назвав Кримську платформу «безглуздою акцією».

Також, Лавров підтвердив, що ПВК «Вагнера» збирається до Малі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: