Лавров прокоментував заяви щодо проведення нормандської зустрічі в квітні

Читать на русском
Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія поки що не бачать прогресу у виконанні рішень Нормандського саміту в Парижі, а всі твердження партнерів щодо проведення саміту в квітні є побажаннями.

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія поки що не бачать прогресу у виконанні рішень Нормандського саміту в Парижі, а всі твердження партнерів щодо проведення саміту в квітні є побажаннями.

Про це він сказав журналістам за підсумками участі в Мюнхенській конференції з безпеки, пише ТАСС.

«Коли ми чуємо заяви наших колег з нормандського формату про квітень як дату скликання саміту, це їх побажання, які вони висловлюють вголос, але не більше того», - сказав він.

«Перш ніж скликати саміт, необхідно не тільки виконати те, про що раніше домовилися, але і зрозуміти, з яким набором рішень ми виходимо на нову зустріч у верхах. До цього варто приступити, коли завершиться процес реалізації того, що було досягнуто раніше», - підкреслив міністр.

Лавров зазначив, що Росія поки що не бачать прогресу у виконанні рішень нормандського саміту в Парижі.

«Розведення сил і засобів гальмується Києвом <...> Ми бачимо відсутність великого бажання української сторони на цю тему домовлятися, - заявив глава МЗС РФ. - Усе впирається в патологічне небажання української влади як за Порошенка, так і за Зеленського зараз виконувати вимоги мінських домовленостей щодо налагодження прямого діалогу з Донецьком і Луганськом».

Раніше в МЗС РФ заявляли, що рішення про проведення нового саміту в нормандському форматі буде прийнято при наявності прогресу у виконанні поточних домовленостей.

Також міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розповів, що підготовка до зустрічі в нормандської форматі, про проведення якої в квітні домовилися на саміті в Парижі, ще не почалася.

Нагадаємо, 9 грудня 2019 року в Парижі відбувся саміт лідерів країн «нормандської четвірки». Президенти України, Росії, Франції та канцлер Німеччини обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: