Помпео і Лавров після Нормандського саміту обговорять Україну

Читать на русском
Державний секретар США Майк Помпео зустрінеться з російським колегою Сергієм Лавровим після проведення Нормандського саміту в Парижі.

Державний секретар США Майк Помпео зустрінеться з російським колегою Сергієм Лавровим після проведення Нормандського саміту в Парижі.

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на власні джерела.

За словами двох співрозмовників видання, на вівторок, 10 грудня, у Помпео заплановані перемовини з Лавровим, опісля — спільна прес-конференція.

Раніше про поїздку Лаврова до США писали російські ЗМІ. На зустрічі Помпео обговорить з главою російського МЗС питання контролю над озброєннями, ситуацію в Україні та Сирії й інші питання, пов’язані з напруженими відносинами США та Росії. Втім, розмова буде затьмарена процедурами імпічменту, а також докладом Пентагону про втручання Росії у президентські вибори 2016 року. Нагадаємо, 9 грудня в Парижі відбудеться саміт лідерів нормандської четвірки: Україна, Німеччини, Франції та Росії.

Президент Зеленський заявляв, що під час зустрічі в нормандському форматі поставить питання про припинення вогню на Донбасі.

Глава держави підкреслював, що Україна «дотиснула» зустріч в нормандському форматі, яка розблоковує переговори про повернення українського суверенітету над окупованими територіями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: