У Білорусі порушили ще одну справу проти опозиціонерів Тихановської і Латушка

Читать на русском
Проти опозиціонерів порушили ще одну кримінальну справу – вони нібито створили псевдооргани державної влади Білорусі за кордоном.
фото: BELNAVINY

Слідчий комітет Білорусі порушив ще одну справу проти опозиціонерів Світлани Тихановської і Павла Латушка. Вони нібито створили псевдооргани державної влади Білорусі за кордоном.

Про це повідомляє Белсат, з посиланням на заяву представника Слідчого комітету Білорусі Сергія Кабаковича в ефірі «Білорусь 1».

Зазначається, що справу відкрито за статтею 382 КК «Довільне присвоєння звання або повноважень посадової особи», санкції за якою передбачають до двох років позбавлення волі.

«Обвинувачені Тихановська і Латушко за погодженням з іншими учасниками змови в порушення вимог Конституції Білорусі створили псевдооргани державної влади і відомства і представництва Республіки Білорусь за кордоном. І продовжуючи свої злочинні дії, вони вступили в переговори з представниками іноземних держав і міжнародних організацій», - повідомив представник Слідчого комітету Сергій Кабакович.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

Нагадаємо, що Білорусь оголосила Світлану Тихановську у міждержавний розшук у жовтні 2020 року. Її підозрюють у нібито закликах до повалення конституційного ладу. Але з 25 травня цього року її немає в базі даних.

Раніше ми повідомляли, що у Білорусі Telegram-канал чоловіка Тихановської визнали екстремістським.

Також, у Білорусі заарештували 136 людей через обговорення в інтернеті загибелі мінчанина Андрія Зельцера та співробітника КДБ країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: