У Білорусі Telegram-канал чоловіка Тихановської визнали екстремістським

Читать на русском
Суд Центрального району Мінська визнав екстремістським телеграм-канал Країна для життя Сергія Тихановського, чоловіка лідера опозиції Світлани Тихановської.
www.radiosvoboda.org

Суд Центрального району Мінська визнав екстремістським телеграм-канал «Країна для життя» Сергія Тихановського, чоловіка лідера опозиції Світлани Тихановської.

Про це повідомляє Naviny.by.

Також Фонд «Країна для життя» й однойменний чат внесено у республіканський список екстремістських матеріалів, який розміщено на сайті Міністерства інформації.

Згідно з документом, до списку екстремістських матеріалів потрапили:

  • Telegram-канал «Страна Для Жизни»;
  • Telegram-канал фонду «Страна Для Жизни»;
  • Telegram-чат «Страна Для Жизни».

Зазначається, що соціальні мережі проекту «Країна для життя» створювалися командою блогера Сергія Тихановського, чоловіка білоруського демократичного лідера Світлани Тихановської.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

Додамо, що у СІЗО Гомеля у закритому режимі проходить суд над фігурантами так званої «справи Тихановської». Разом з Тихановським на лаві підсудних його оператор Артем Саків, модератор соцмереж «Країни для життя» громадянин Росії Дмитро Попов, відомий опозиційний політик Микола Статкевич, блогер Володимир Циганович – засновник Ютьюб-каналу «МозгON», а також засновник популярного телеграм-каналу «Білорусь головного мозку» (визнаний екстремістським білоруською владою), консультант радіо «Свобода» Ігор Лосик.

Політв'язнів звинувачують в «організації масових заворушень», «розпалюванні соціальної ворожнечі», «перешкоджанні роботі ЦВК». Всі вони були затримані в травні-червні 2020 року і весь цей час утримуються під вартою.

Нагадаємо, Білорусь оголосила Світлану Тихановську у міждержавний розшук у жовтні 2020 року. Її підозрюють у нібито закликах до повалення конституційного ладу. Але з 25 травня цього року її немає в базі даних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: