Лукашенко заявив, що готовий примусово посадити стільки літаків, скільки буде потрібно

Читать на русском
Лукашенко гарантував повну безпеку польотів над країною для всіх іноземних літаків, якщо вони не загрожуватимуть нацбезпеці країни
Олександр ЛукашенкоAP Photo

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив, що влада Білорусі продовжать примусово саджати іноземні літаки у тому випадку, якщо цього вимагатимуть інтереси національної безпеки країни.

Про це він заявив в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

«Якщо я і правоохоронні органи будуть бачити загрозу білоруській державі, ми посадимо тут будь-який Літак, будь то Великобританії або США. Він негайно буде посаджений в Білорусі» - сказав Лукашенко.

При цьому президент Білорусі гарантував повну безпеку польотів над країною для всіх іноземних літаків - однак тільки в тому випадку, якщо вони, за його словами, не становлять загрози для національної безпеки.

«А боїтеся через Білорусь літати, то літайте через Північний полюс, Південний. Це ваше право» - резюмував він»

Нагадаємо, 23 травня літак Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, вимушено сів у Мінську. На борту перебував 171 пасажир з 12 країн, у тому числі Опозиційний білоруський журналіст Роман Протасевич.

Підсумком інциденту стала авіабокада Білорусі з боку багатьох держав Європи, а також численні санкції. У відповідь Білорусь ввела власні санкції проти країн Європейського Союзу, а також почала налагоджувати тісніші контакти з Росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: