Кількість затриманих у Білорусі після вбивства айтівця в Мінську перевищила сто – правозахисники

Читать на русском
Міністерство внутрішніх справ Білорусі ідентифікувало в мережі понад 200 користувачів, які раділи смерті оперативника КДБ, або ображали його
Андрій Зельцер, який стріляв в оперативників КДБСкриншот

Після інциденту з вбивством в Мінську оперативника Комітету державної безпеки Білорусі співробітником IT-компанії, якого вогнем у відповідь знищили офіцери КДБ, комітетники та Міністерство внутрішніх справ Білорусі заарештували по всій країні понад сто осіб, які висловлювали радість фактом загибелі оперативника.

Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна».

Правозахисники стверджують, що МВС ідентифікувало в мережі понад 200 користувачів, які залишили образливі або захоплені коментарі з приводу загибелі співробітника КДБ. З 29 вересня - дати інциденту - затримано вже понад 110 осіб, при цьому число затриманих зростає.

Основні статті, за якими порушуються кримінальні справи - про образу представника влади та розпалювання соціальної ворожнечі. При цьому більшу частину затриманих після законодавчо встановлених 72 годин після арешту на свободу так і не відпустили, рідним їх місце розташування невідоме. Цілком ймовірно, що їх можуть утримувати в СІЗО «Охрестино» біля Мінська.

Нагадаємо, 29 вересня в Мінську співробітник IT-компанії зустрів вогнем з мисливської рушниці оперативників Комітету державної безпеки, які проводили плановий рейд з відпрацювання адрес, пов'язаних з протестами у 2020 році. мінчанин застрелив одного співробітника КДБ і був ліквідований вогнем у відповідь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: